חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

וופל בלגי – הסיפור האמיתי!

עזרה בתכנון טיול לבלגיה? השאירו פרטים👇

הסיפור של הוופל ולמה שווה לעשות סדנת הכנת וופל אמיתי?

הוופל הבלגי הוא אחד מסמליה המובהקים של בלגיה. הוא קינוח טעים שכיף לטעום אחרי ארוחה דשנה ומלאה שבא משהו מתוק. הופל עשוי מתערובת קלה של ריבועים גדולים ועמוקים לעומת הוופל האמריקאי והוא אחד המאכלים הטעימים ביותר שכיף לאכול או סתם להתנחם בהם לאחר יום עבודה מתיש או מצב רוח רע.

ההיסטוריה של הוופל הבלגי

הוופל הבלגי זכה לחשיפה על ידי ולטר קליימן הבלגי ביריד בשנת 1962 בסיאטל, אך הוא הוצג לראשונה בשנת 1958 בתערוכה הראשונה העולמית בבריסל וזכה לחשיפה רבה בקרב אמריקאים רבים. ביריד בשנת 1962 בסיאטל, הוא הוגש כקינוח עם כדורי גלידה ותותים והיה הצלחה גדולה בקרב הטועמים. הוופל צבר פופולאריות רבה הודות ליריד ולאחר מכן הוצג ביריד עולמי בניו יורק בשנת 1964 בפארק פלאשינג מדוז. הוופל הוצד לקונים על ידי מוריס ורמרש מבריסל לקהל המתעניינים ונקרא גם וופל בל גם. הוא הוגש ביריד עם קצפת ותותים למבקרים ביריד והיה לאחד הקינוחים הפופולארים האהובים ביותר ביריד ונמכר במחיר של דולר. מאז ועד היום הוא חלק בלתי נפרד מכל תפריט מתוקים שמגישים לנו במסעדות ובתי קפה ואי אפשר לסיים ארוחה טובה בלי לקנח איתו.

כיצד נהוג לאכול את הוופל הבלגי?

נהוג לאכול את הוופל הבלגי עם קצפת ותותים כפי שנהוג בבלגיה. אך אם השנים השתנתה הגשה של הוופל הבלגי המקורי, וכיום נהוג להוסיף לוופל הבלגי בעיקר בארה"ב בנוסף לקצפת ולתותים, אבקת סוכר, פירות רכים, סירופ שוקולד וחמאה או מרגינה. בנוסף לכך, אפשר לכסות את הוופל בגלידת וניל ובפירות טריים ולהגיש אותו כקינוח. כמו כן, הוופל האמריקאי הוא מאכל שנהוג לאוכל בארוחת בוקר בשונה ממדינות אחרות שהוא מוגש כקינוח לאחר הארוחה.

סוגים שונים של וופל בלגי

אם השני בעקבות הוופל הבלגי המסורתי והידוע, החלו להתווסף מתכונים שונים במטבח הבלגי שכוללים מנות שונות של וופל בלגי בהשראת הוופל המקורי. בין המנות השונות אפשר למצוא את: וופל בריסל וופל לייז שמקורם בבריסל ובלייז אך הם לא נקראי וופל בלגי אף על פי שהם דומים לו מאוד.

סדנה להכנת וופל בלגי

אם אתם רוצים ללמוד להכין וופל בלגי טעים ומקצועי בדומה לוופל שמוגש במסעדות ובבתי קפה, אתם חייבים להירשם לסדנת הכנת וופל בלגי. הסדנה אורכת כשעה וחצי בבריסל ובמהלכה תלמדו כיצד להכין לבד וופל בלגי מקצועי וטעים ממש כמו במסעדות. כמו כן, תלמדו כיצד מכינים את בצק ואת ופל, איך אופים אותו ואיך מקשטים אותו יפה ומקצועי עם שמנת, שוקולד ופירות. באמצעות הסדנה תוכלו להכין להם בבנק כפינוק או אפילו לאירועים מסוימים שתרצו להגיש.

למי מתאימה סדנת וופל בלגי?

סדנת וופל בלגי מתאימה לכל חובבי הקינוחים וכן חובבי האפייה שאוהבים ללמוד דברים חדשים ולהתנסות בהם בשטח.

מה כוללת סדנת וופל בלגי?

הסדנה כוללת את כל סודות אומנות הכנת הוופל הבלגי והיא כוללת התנסות מעשית והכנת וופל בלגי משלכם. אין הגבלה של גיל לכניסת סדנת וופל בלגי כך שגם בני נוער וילדים יכולים לעשות אותה ולהתגאות ביצירתם. כמו כן, בסדנה תקבלו את כל המצרכים שאתם צריכים לאפייה כולל כלי בישול, מתכון, עזרה במהלך האפייה ומשקה חינם.

כמה זמן אורכת סדנת וופל בלגי?

סדנת וופל בלגי אורכת כשעה וחצי ביום אחד מרוכז שאותו תוכלו לבחור בהתאם לצרכים שלכם.

מהי כתובת סדנת וופל בלגי?

הסדנה נמצאת במרכז בריסל ב – Rue des Foulons 30, Bruxelles

מהי עלות הסדנה להכנת וופל בלגי?

עלות הסדנה 32 אירו.

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בבריסל מתחילה כאן

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על בריסל, בלגיה!