המטבח הבלגי הוא מטבח עשיר ומגוון, המשלב השפעות ממדינות שכנות כמו צרפת, גרמניה והולנד. המאכלים הבלגיים ידועים בטעמם העשיר והמרקם העסיסי, והם לרוב מבוססים על חומרי גלם איכותיים כמו בשר, פירות ים, תפוחי אדמה ובירה.
להלן כמה מתכונים בלגיים ששווה להכיר למי שאוהב לבשל:
וופל בלגי: הוופל הבלגי הוא אחד המאכלים המזוהים ביותר עם בלגיה. הוופלים הבלגי נעשים מבצק רך ומלא חמאה, והם נאפים בטמפרטורה גבוהה עד שהם מקבלים מרקם קריספי מבחוץ רך מבפנים. הוופלים הבלגי נהוג להגיש עם פירות, קצפת, סירופ מייפל או רוטב שוקולד.
מולים-צ'יפס: מולים-צ'יפס הוא מאכל קלאסי של בלגיה, המשלב שניים מהמאכלים הפופולריים ביותר במדינה. המולים מבושלים ברוטב בירה ותבלינים, והצ'יפס מטוגנים בשמן עמוק עד להשחמה. מולים-צ'יפס הוא מאכל פשוט אך טעים, שיכול להוות ארוחה שלמה.
בודינג לבן: הבודינג הלבן הוא קינוח בלגי מסורתי, עשוי מחלב, קמח, ביצים ובצלחת. הבודינג הלבן נאפה בתנור עד שהוא מקבל מרקם קרמי. הבודינג הלבן נהוג להגיש עם פירות, קצפת או סירופ מייפל.
סטובריי: הסטובריי הוא תבשיל בשר בקר עם ירקות, המתבשל בבישול ארוך. הסטובריי הוא מאכל חורפי טעים ומשביע, שמכינים אותו בדרך כלל עם בירה בלגית.
ואטרזוי: הוואטרזוי הוא מרק דגים בלגי, המתבשל עם מגוון ירקות ותבלינים. הוואטרזוי הוא מאכל קל ומרענן, שיכול להוות ארוחת צהריים או ערב קלה.
אלו רק כמה מהמתכונים הרבים והטעימים של המטבח הבלגי. אם אתם מחפשים להתנסות במאכלים חדשים ומעניינים, מומלץ לנסות כמה מהמתכונים הללו.
רוצים לבשל מתכונים בלגיים? אוהבים את המטבח הבלגי? כל מה שצריך לדעת כדי להיות שף בלגי מקצועי במטבח הביתי!
המטבח הבלגי, אם חושבים על זה, הוא כנראה מה שרובנו חושבים עליו כשמדובר במטבח הבלגי. הטיגון העמוק של מול הוא לא פחות מסמל לאומי, המוטמע בטעמיו העשירים והעשירים וההיסטוריה העשירה שלו.
זו הדרך המושלמת לאכול כשקר בבלגיה או כשאתה בימים הקרים ביותר של בלגיה. הכותרת אומרת הכל, זו ארוחה קלאסית מפלנדריה, וכמו המנה הבלגית האהובה עלי, אין המצאה.
אני לא יכול לחכות שהילדים יעודדו את שמי כשאביא אותו לשולחן, אני לא יכול לחכות שיעודדו אותי הילדים שלי כשהוא מובא לשולחן שלי. אם תנסה את המתכון הזה לוופלים בלגיים, אתה עשוי לתהות מה לקח לי כל כך הרבה זמן. הוא מחולק לשלבים קלים לביצוע כדי להבטיח לך את התוצאות הטובות ביותר. ניתן להכין וופלים בלגיים תוך מספר דקות בלבד, מה שטוב לכם מכיוון שהוא כל כך פשוט וטעים.
הדעות שונות על הדרך הטובה ביותר להכין מנות בלגיות, אז אל תהסס להוסיף טוויסט משלך. אם אתם מבשלים מתכון בלגי פשוט, המנות ברשימה זו יהיו מקום נהדר להתחיל בו.
אם מעולם לא היה לך העונג לאכול וופל בלגי בלגי, זה הבא בשבילך! אם אתה אוהב את מתכון הוופל הזה כמוני, אשמח לכתוב ביקורת של 5 כוכבים! וופלים בלגיים – חובה – מכינים מתכונים ללמוד את ההבדל ולטעום את סוכר הפנינה הבלגי המקורמל וטעמו העשיר, המתוק והחריף. הכנתי אותו לראשונה לפני כמה שנים במסיבת יום הולדת של חבר ולעולם לא אסתכל אחורה.
מתכון לוופל בלגי כל כך הרבה יותר טוב מגרסת הטרום-מיקס שהייתה לי בעבר, הוא כל כך טעים! אני אוהב להכין את הוופלים הבלגיים האותנטיים האלה לארוחת בוקר או בראנץ ', אפילו שמתי אותם בטוסטר ואני יכול לאכול אותם למחרת. מתכון לוופלים בלגים, תוכלו להכין אותם בבית, במטבח שלכם או אפילו במכולת המקומית לארוחת בוקר מהירה.
אם אתה כמוני, תוכל להחליט להכין בעצמך סוכר פנינים למתכון זה, אך הקפד למצוא פנינים וסוכר בלגיים אמיתיים במכולת המקומית שלך או אפילו בחנות טבע מקומית.
אם בלגיה (ובוודאי פלנדריה) משוגעת באספרגוס, אתה יכול למצוא אותה מטורפת גם בבלגיה. ניתן למצוא סלט תפוחי אדמה בחנויות מכולת מקומיות רבות ואפילו במכולת של הסופרמרקט המקומי שלכם.
זהו תערובת ירקות בסיסית המשמשת בחורף בבלגיה, שם תוכלו להוסיף כמעט כל ירוק שיש לכם במקרר למשך יום. המתכון הבסיסי כולל ירקות כמו סלרי וגזר, אך גם נבטי בריסל, אספרגוס, ברוקולי, כרוב, כרובית ואפילו מעט תרד.
אני אוהב לטגן את האגס הבלגי הגולמי (בתמונה למעלה) עם מעט שמן זית, שום, מלח ופלפל, ואני אוהב את הטעם המתוק והמלוח של בצל מקורמל ושום במתכון זה.
לעומת זאת, הוופלים (הבלגיים) בסגנון ליאז 'מיוצרים מבצק שמרים, והמתכון הזה היה חביב מוכח ואמיתי שלי במשך שנים. עבור מתכון הוופל הזה, עליכם לתת לבצק לתפוח כראוי לעקביות תפוחה ופריך כלפי חוץ. מערבבים כמו שאוהבים, אבל כפי שהראיתי במתכוני הוופל הבלגיים האחרים שלי (כמו זה שלמעלה), זה ממש קל להכנה.
אם יתמזל מזלכם להחזיק ברזל וופל, זה אפילו ייקרא "יצרנית וופל בלגי", כלומר אם יש לכם כיסים עמוקים, כנראה שתצטרכו שיהיה לכם כיס עמוק למתכון הוופל הזה באמת יעבוד בשבילך. מתכון זה לוופלים בלגיים מורכב מבצק שמרים, סוכר, ביצים, חמאה ומעט סירופ מייפל. אני אוהב שזה כל כך קל לעשות וכל כך כיף להתנהג כמו שאתה מכיר את זה, אבל יש כל כך הרבה דרכים שונות לעשות את זה.
מתכון הוופל הפשוט הזה מוקצף בקערה, מבושל חם בתוצרת וופל בלגי חמאה ומעליו פירות יער, עוד חמאה וסירופ מייפל. הוופלים מבושלים על הכיריים או בתנור במשך כ -20 דקות.
יש אינספור דרכים להשתמש בוופלים בלגיים וילדי אוהבים לחתוך אותם לרצועות ולטבול אותם בסירופ מייפל. אני אוהבת להגיש אותם עם פירות יער ולפעמים קצפת, רוטב חמאה או אפילו מעט רוטב שוקולד.
רוב תבשילי הבקר והבורגניון מיוצרים עם יין, בעוד שמתכונים אחרים משתמשים במרק צמחי, שמנת או שמנת ומחליפים את היין בבירה בלגית. תבשיל בקר בלגי מיוצר עם בירה במקום יין אדום והבלגים מערבבים אותו עם משהו אחר לעצמם. קרבונדה פלמנדה היא בירה – במקום תבשיל יין אדום – מבושלת עם בקר, תפוחי אדמה, גזר, בצל, סלרי, עגבניות, שום ומעט מלח.