חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אוכל בלגי

עזרה בתכנון טיול לבלגיה? השאירו פרטים👇

רשימת כל המאכלים הבלגיים שחייבים לטעום בטיול בבריסל

המטבח הבלגי הוא מטבח עשיר ומגוון, המשלב השפעות של מגוון תרבויות, כולל צרפת, גרמניה והולנד. בבלגיה ניתן למצוא מגוון רחב של מאכלים, החל ממנות פשוטות וטעימות ועד למנות מורכבות ומסובכות.

להלן רשימה של המאכלים הבלגיים שחייבים לטעום בטיול בבריסל:

וופל בלגי (Gaufre) – הופל בלגי הוא מאכל חובה בכל ביקור בבלגיה. הופל הוא פנקייק קטן, עשוי מבצק מיוחד המכיל קמח, ביצים, סוכר וחלב. הופל מגיע במגוון טעמים ותוספות, כולל שוקולד, פירות, קצפת ועוד.

צ'יפס בלגי (Frites) – הצ'יפס הבלגי נחשב לאחד מהטובים בעולם. הצ'יפס מבושל פעמיים בשמן עמוק, עד שהוא פריך מבחוץ רך מבפנים. הצ'יפס מוגש לרוב עם מיונז, קטשופ או רוטב אחר.

מולים בבירה (Moules-frites) – מולים בבירה הוא מאכל חורפי טעים וטעים. המולים מבושלים בבירה, חמאה, בצל ושום. המולים מוגשים לרוב עם צ'יפס.

קרבונאד פלמנד (Carbonade flamande) – קרבונאד פלמנד הוא תבשיל בשר בקר בבישול ארוך בבירה, יין אדום, בצל ושום. התבשיל הוא עשיר וטעים, והוא מוגש לרוב עם פירה או לחם.

סטרופוופל (Straffe Hendrik) – סטרופוופל הוא סוג של ופל בלגי, העשוי מבצק מיוחד המכיל קמח, סוכר, ביצים, חמאה ומחית תפוחי עץ. הופל מגיע במגוון טעמים ותוספות, כולל שוקולד, פירות, קצפת ועוד.

פילט אמריקן (Filet américain) – פילט אמריקן הוא מאכל פופולרי בבלגיה, העשוי מבשר בקר נא קצוץ ומתובל. הבשר מגיע לרוב עם רוטב מיוחד, המוגש כעיסה או ממרח.

ווטרזוי (Waterzooi) – ווטרזוי הוא תבשיל עוף, דגים או מולים, מבושל ברוטב בשמנת ועשבי תיבול. התבשיל הוא עשיר וטעים, והוא מוגש לרוב עם לחם.

בודינג לבן (Boudin blanc) – בודינג לבן הוא נקניקייה לבנה, העשויה מבשר בקר חזיר, חלב, חמאה, ביצים, עשבי תיבול ומלח. הנקניקייה מבושלת לרוב במים או ביין.

סטומפ (Stoemp) – סטומפ הוא תבשיל קדרה, העשוי מחית תפוחי אדמה, גזר, כרישה ובצל. התבשיל הוא עשיר וטעים, והוא מוגש לרוב עם בשר או דגים.

בראון קאוס (Braune Kaas) – בראון קאוס הוא גבינה צהובה קשה, העשויה מחלב פרה. הגבינה היא בעלת טעם עשיר ומלוח, והיא משמשת לרוב כמנה ראשונה או כחטיף.

ספקולוס (Speculaas) – ספקולוס הם עוגיות תבלינים מסורתיות, העשויות מקמח, סוכר, חמאה, ביצים, קינמון, ג'ינג'ר, הל ועוד. העוגיות הן בעלות טעם מתוק ומריר, והן משמשות לרוב כקינוח או כחטיף.

כמובן, זוהי רק רשימה חלקית של המאכלים הבלגיים הטעימים. בבלגיה ניתן למצוא עוד מגוון רחב של מאכלים, שכל אחד מהם שווה לטעום.

בלגיה נחשבת בעיני רבים למוקד המסעדות, הברים ובתי הקפה הטובים והמדורגים ביותר בעולם, כמו גם מוקד היסטורי ותרבותי עשיר. במאמר זה אסקור בפניכם את המאכלים והמשקאות הבלגיים שניסיתי בזמן ביקורי בבריסל. לפני שנעמיק במנות, כדאי שתדעו כמה דברים חשובים שמשפיעים על המטבח הבלגי. אם אתם אוכלים בבלגיה, שימו לב למאכלים הבאים כדי שתוכלו לטעום מהם בזמנכם בבלגיה במהלך סיור האוכל והשתייה בבריסל!
וופל בלגי נקרא כך בארצות הברית, אך למעשה ישנם סוגים רבים של וופלים שמקורם בבלגיה. וופלים מבלגיה מוצעים בשתי קטגוריות, שתיהן מכונות בלגיות. ישנם מספר מאכלים בלגיים בעלי גרסאות שונות, תלוי במיקום ביקורכם בבלגיה, אך לכולם מכנה משותף אחד.

וופלים בלגיים שמסומנים בדפוסי רשת הם מהוופלים הפופולאריים ביותר בבלגיה ובמדינות רבות אחרות בעולם. לרוב הם נאפים בצורות שונות ברחבי בלגיה, ובין היתר ישנם וופל בריסל, וופל ליאז וסטרופוופל.
מנה נוספת היא הקרוקטים (כדורי בשר סוס) המכונים בולט (boulette balletje) וזהו אחד מהמאכלים הבלגיים הפופולאריים והמנוסים ביותר.

בלגיה מפורסמת למדי בזכות מטבח הג'אנק פוד שלה, אך ברצוני לפרט על המטבח הבלגי האמיתי, מכיוון שהאוכל החשוב ביותר שבזכותו מפורסמת בלגיה הוא האוכל האותנטי שלה ולא רק המזון המהיר שמשווק ברחביה. אוכל בלגי אינו מבוסס על שיקויים טעימים, והוא אפילו לא האוכל הטעים ביותר בעולם, אלא שמדובר בשילוב ייחודי של סוגים רבים ושונים של בשרים, ירקות, פירות ועשבי תיבול.

המטבח הבלגי מגוון מאוד, שכן הוא משקף בחלקיו גם את המטבח של צרפת, גרמניה והולנד השכנות. המטבח הבלגי המסורתי מאופיין בכבדות, בעוד שנעשה שימוש גם בסוגים רבים ושונים של בשר, ירקות, פירות וירקות וכן מגוון עשבי תיבול ותבלינים. ניתן לומר שהאוכל הבלגי מוגש בצורתו הטובה ביותר לצד כוס יין או כוס קפה, או אפילו לצד מתאבן או כקינוח.

אומנם לא מדובר בתופעה ייחודית, אך המטבח הבלגי הטיפוסי מקפיד לייצר בשר בקר שנספג באטיות בבירה בלגית עד שהוא נמס בפה. הנקניקיות והפירה הם שילוב בלגי קלאסי, והוא מוגש כיום בעיקר במסעדות הידועות במטבח הבלגי שלהן. מנה זו נעשית בשילוב של יין אדום המשמש את הצרפתים ושלל עשבי תיבול ותבלינים כמו שום, בצל וג'ינג'ר.

ניתן לומר שהמטבח הבלגי הוא רק שלוחה של המטבח הצרפתי, ולכן מומלץ לבקר במסעדת ל'סטרו ארמוניקו (L'Estro Armonico) הבלגית. המטבח הבלגי התקשה להתבלט במפה הקולינרית בשל המטבחים הסמוכים לו, אך לא קשה לבקר בו ולהנות מטעמיו כשאתם מבקרים בבריסל.

הליכה של 3.5 שעות תוביל אתכם לכמה מהמסעדות הפופולריות ביותר בעיר, כמו ל'סטרו ארמוניקו, שתחשוף בפניכם את הנופים היפים ברחבי גרנד פלאס.
בסך הכל, אין ספק שצ'יפס בלגי הוא מנת צד שאין דומה לה מבין כל המאכלים הבלגים. הצ'יפסים הפריכים טעימים כמעט לכולם, אבל הצלחנו להתאהב לא רק בהם ובוופלים או בשוקולדים שלהם. גם במטוגנים אין דבר רע, ומרכיבי המנה משלימים זה את זה באופן שכמעט שום אוכל אחר לא מצליח.

מלבד מטוגנים וצ'יפס, קיימות כמה מנות בלגיות שנמצאות בתפריט הסטנדרטי של כל מסעדה בלגית. אני מקווה שנהניתם מ-12 המאכלים הבלגיים המסורתיים האלה ועכשיו יש לכם מושג הרבה יותר ברור לגבי המטבח הבלגי העשיר. בדקנו כמה מהמאכלים הבלגים הטובים ביותר שעזרו להכניס את המדינה לתפריט הגורמה שלנו.

אם אתם בבריסל ועדיין רוצים להתנסות במגוון מנות בלגיות שונות בזמן שהותכם הקצר, מוטב שתשקלו סיור קולינרי. אוכל בלגי אמיתי לא נמצא בשום מקום אחר בעולם, אז נסו אותו ככל שתוכלו בתקופות שונות של השנה. כשתגיעו לבלגיה בחודש מאי, יהיה בפניכם מבחר רחב של מנות בלגיות טיפוסיות כמו צ'יפס וכמהין, אך גם שוקולדים, טראפלים ודברים רבים אחרים ללמוד על ההיסטוריה של השוקולד הבלגי. אירוע זה מתקיים מדי שנה בחודש מאי וזוהי הזדמנות נהדרת להנות מארוחה בלתי נשכחת ולטעום אוכל בלגי כל עוד אתם יכולים.

אנדיב בלגי הוא ירק פלמי טיפוסי ואני זוכר את סבתי מבשלת אותו עם בשר לפני שנים רבות. אנדיב בלגי נאפה במחבת עם שום, הוא עובר תהליך של אידוי ובישול ומוגש לצד כרוב כבוש, קטשופ, חרדל, רוטב עגבניות ועוד. בלגיה די בררנית לגבי הצ'יפס שלה, ולכן קשה לטעות במסעדה שמגישה מאכלים בלגיים מסורתיים. הם מציעים גם מבחר רטבים מיוחדים לשילוב עם הצ'יפס, כפי שכל בלגי היה מצפה בארוחתו.

 

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בבריסל מתחילה כאן

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על בריסל, בלגיה!